Merillomenü
Kávé kapcsolat
Kávé

Kavé
Ön most itt van: Kávé » Kávé receptek

Kávék receptek


Elvis Presley kávéja


Hozzávalók: 2 szem jó érett eper, valódi tejszín, jégkása, Merillo kávé, 3cl whisky
  • A jégkását és a hosszú kávét shaker-ben elegyítjük kevés whiskyvel.
  • A két szem eperből és a tejszínből kemény habot készítünk.
  • Magas üvegpohárban szervírozzuk úgy, hogy a shaker-ből a jegeskávénkat áttöltjük, tetejére díszítésképpen tesszük a rózsaszín eperhabot.
    Tipp: az édeset kedvelőknek ajánljuk, hogy ne az italt, hanem a tejszínhabot cukorral ízesíthetjük.

    Cappuccino Italiano


    5 cl kávét öblösebb pohárba főzünk, majd 2,8- 3,6%-os magasabb zsírtartalmú tejet felgőzölünk /lehetőleg felfelé szűkülő 3-5 deciliteres rozsdamentes edényben/ és a kész kávéra tesszük. Cukorral ízesítjük és kakaóporral, csoki öntettel díszíthetjük.
    Ezzel hozzájutottunk egy valódi Cappuccino Italiano-hoz.

    Cappuccino Trieste


    1 rész Merillo Caffe főzetét 5 cl öntsd össze 2,8- 3,6%-os magas zsírtartalmú tejjel, ízesíts cukorral és gőzöld össze krémesre. Tetejét díszíthetjük tejhabbal, kakaó porral kis csoki öntettel.
    Ezzel kész a Cappuccino Trieste!

    Irish cream Merillo caffe /ír whiski/


    1 rész Irish cream, kevés cukor, tegyük rá a felgőzölt tejet és főzünk rá egy hosszú kávét 7-9 cl Merillo kávéból, és a meleg tejen óvatosan átöntjük.
    Magas talpas üvegpohárban szervírozzuk, hosszú keverőkanállal.

    Cappuccino Vienna


    "7-9gr" kávé főzetét "5-7cl", cukorral ízesítjük. Teszünk a tetejére valódi tejszínhabot, megszórjuk kakaóporral, és íme az eredeti Bécsi cappuccino!

    Vanilia cream Merillo caffe /alkohol mentes/


    1 rész Vanília cream, kevés cukor, főzz rá egy hosszabb Merillo kávét és tedd rá a forró tejhabot. Kakaóporral vagy fahéjjal díszíthető.
    Magas pohárban hosszú keverő kanállal szervírozzuk.

    Menta cream Merillo caffe


    1 rész menta cream szirupra, egy erős Merillo espresso-t főzünk, 1 rész tejszínt felgőzölünk, majd magas pohárban szervírozzuk. Ügyeljünk, hogy az agyagok ne keveredjenek idő előtt.
    A keverést bízzuk a vendégre.

    Chocolate cream Merillo caffe


    Hozzávalók: Egy laza, hosszú Merillo kávé, 1 rész chocolate cream, kevés tejszín + cukor, kevés tej.
    Rövid gőzölés után magas pohárban, díszítés után, szívószállal szervírozzuk.

    Merillo caffe Kardamom /erős nagyon különleges kávé/


    1 rész /7-9gr/ Merillo kávét, főzd össze kevés frissen őrölt kardamom /hél/ fűszerrel, ízesítsd cukorral és ízlés szerint kevés tejjel tálaljuk./ ha karos gépen főzzük a karban letömörített kávéra rakjuk a fűszert /
    Keleti éjszakák kellemes fűszeres ízét hozza el számunkra.

    Merillo caffe portorico


    Végy 7,-9gr Merillo kávé főzetét, öntsünk hozzá 3cl portorico rumot, kevés barna cukorral és tejjel ízesítjük, majd erősen felgőzöljük./ a rumot a gőzölés után is beletehetjük/.

    Scottish pipe, Merillo caffe


    Hozzávalók: egy rész Merillo kávé, egy rész skót whisky, kevés jégkása és csöppnyi tejszín, barnacukor. A kávét shakerben a jégkásával és a whiskyvel elegyítjük majd magas üvegpohárba töltjük, tetejét kevés tejszínhabbal díszítjük.
    Hosszú keverőkanállal szervírozzuk.

    Jegeskávé Bécsből


    Hozzávalók: cukor, tejszínhab, lehűtött Merillo brasil kávé
    Elkészítés:
    A keményre vert tejszínhabot cukorral édesítjük és két részre osztjuk. Az egyik adagot félig megfagyasztjuk.
    Ekkor ráöntjük a lehűtött kávét, és visszatesszük a hűtőszekrénybe, míg teljesen meg nem fagy.
    Felszolgálás előtt feldaraboljuk, kelyhekbe tesszük és a maradék tejszínhabbal díszítjük.

    Néhány recept kávérajongóknak


    Kávé felhasználás 7-9gr, extra erősekhez 9-13gr. Receptjeinket csak Merillo kávé felhasználásával ajánljuk.

    Jeges kávé /Freddo espresso/


    Kellemesen hűsítő presszókávé nyári napokra. A teraszok kedvence

    Lefőzzük a 7-9gr Merillo kávét, a lefőtt kávét 4-5cl, jégkockával turmixgépben elegyítjük. Ha van jégkásánk Shaker is jó. majd kevés tejjel és cukorsziruppal összerázzuk, magas pohárban tálaljuk. Szívószállal, egy kis tejszínnel a tetején vagy felgőzölt tejhabbal. Magas Nagyon mutatós.

    Freddo capuccino


    9-11gr Merillo kávé főzetét és kevés tejszínt összegőzölünk, jégkockával turmixolunk, majd ízlés szerint cukorszirupot és kicsi tejet adunk hozzá. Felszolgáláskor felgőzölt tejhabot teszünk rá, kakaóporral díszítjük, öblösödő magas pohárban szervírozzuk.
    Ha van jégkásánk shakert is használhatunk.

    Melange


    Hozzávalók: 7-9gr Merillo kávé, 10gr méz, csoki öntet, tejhab.
    A mézet a pohár aljára tesszük, oldalára / belülről / egy csík csoki öntetet teszünk, majd felgőzölt tejhabbal megtöltjük, forrón átöntjük rajta a kávét és a tetejét tejhabbal, csokiöntettel díszítjük, üvegpoharat használunk.

    Rancilio Silvia felhasználóknak


    Ajánljuk, hogy 7-9gr őrleménnyel dolgozzanak. Extra erős kávé esetén 11gr /már nehezen fér a karba /.
    Az őrleményt kb. 20kp nyomással kell tömöríteni a karban.
    Ajánlat, a kávéfőzésnél, amely gépeken nincs előfőzés, fokozhatjuk az aromát úgy, hogy a főzést egy kicsit elindítjuk, s mikor látjuk, hogy pár csepp kávé lejött elzárjuk, kb. 2 másodperc múlva újra indítjuk a főzést és a teljes adagot lefőzzük.
    • Merillo kávé 1
    • Merillo kávé 5
    • Merillo kávé 9
    • Merillo kávé 10
    • Merillo kávé 12
    • Merillo kávé 8
    • Merillo kávé 3
    • Merillo kávé 11
    • Merillo kávé 4
    • Merillo kávé 7
    • Merillo kávé 2
    • Merillo kávé 6
    Felíratkozás hírlevélre

    Sprache wählen

    Magyar